Tiimi1 Blogi

Tiimiin1:een kuuluvat Petteri Eklund, Kari Pursiainen ja Päivi Hämäläinen.

Teemme Avatar kuvia valokuvista. Kuvia voi käyttää Avatareina vaihtoehtona valokuvalle, sekä mahdollisesti pelihahmoina jos Digitalistit-peli toteutuu.

Perustimme uuden Trello taulun “Digitalistit – Sprintti1 – Tiimi1”. Teimme Google Driveen kansiota kuville. Käytämme kuvankäsittelyyn Gimp kuvankäsittelyohjelmaa. Piirtämiseen ja animointiin käytämme FireAlpaca ohjelmaa.

Olemme tehneet omista kuvista piirroksia. Laitoimme Twitteriin kuvia ja animaatioita. Laitoimme digitalistien yhteiseen Trelloon linkin kansioon, johon voi lähettää kuvia. Laitoimme myös Slack:iin ilmoituksia.

7.5

Keskusteltiin tänään Blogin käytöstä ja mitä tehtiin viime viikolla. Päätettiin että jokainen ottaa vuorollaan vastuun blogin täyttämisestä. Lopuksi sovittiin että jokainen tekee yhden kuvan Digitalistit tiimin jäsenestä tai jatkaa aloitettua kuvaa, koska ei kannata tehdä kuvia koko tiimistä ennen kuin on saatu mallikuvat, jotka muut tiimiläiset hyväksyvät.

Oli myös puhetta digitalistit.net blogista, mutta vilkaistuani sitä ajattelin ettei kannata lisätä tiimiblogia kuin kerran viikossa, koska muuten meidän tiimi hukuttaa alleen kaikki muut postaukset. – Petteri

8.5.

Keskustelimme piirtämisestä. Olemme korjanneet kuvia. Petteri piirtää Tom Himasen kuvaa. Kuvia on tullut lisää, joten sovimme työnjaosta. Tom Himanen haluaa pitää Hänkkärin kaikkien tiimien kanssa. Sovimme Hänkkärin Tomin kanssa klo 13.30.

Tom Himasen pitämässä palaverissa määriteltiin kuvankäsittely tyylimme Toonaamiseksi. Digitalistien virallisia kuvia saa käyttää vapaasti, jos Digitalistit eivät lähetä omia kuviaan tai kiellä kuvansa käyttämistä. Blogia olisi hyvä teoriassa kirjoittaa reaaliaikaisesti tai Blogin julkaisun voi myös ajoittaa tietylle viikonpäivälle. Meidän tiimimme johtaja on Petteri. Säännölliset aamupalaverit ovat asiallisia, joten Tiimimme kokoontuu yleensä klo 9.00. aamulla. Passiivisuus kannattaa kääntää voimavaraksi.  –  Päivi

9.5

Keskustelimme jo tehdyistä kuvista ja mahdollisista muutoksista niihin.

Valittiin yksi kuva, jonka jokainen käsittelee, jonka jälkeen verrataan saman kuvan eri versioita.

Yhteen kuvaan halutaan eläinhahmo. – Kari

10.5.

Samasta valokuvasta piirtämämme hahmot näyttivät niin samankaltaisilta, että päätimme jatkaa piirtämistä. – Päivi

11.5.

Keskustelimme Blogin kirjoittamisesta ja julkaisemisesta. Tänään on Tiedepuistolla mahdollisuus lähityöskentelyyn. Osalla Tiimimme jäsenistä on niin pitkä matka Tiedepuistolle, ettemme kokoonnu siellä. Käsittelemme lisää Avatar kuvia. Aiomme kokoontua vielä sunnuntaina Hangouts:ssa. – Päivi

Leave a Reply