Sprintti 1 ja mitä se toi mukanaan

on

Ensimmäisen sprintin työssäoppimisessa oli ajatuksena kehittää Digitalistien brandia. Aloimme ryhmä 3 kanssa miettimään aihetta mitä alkaisimme viemään eteenpäin ja siinä sivussa päätimme käyttää työskentelyssä discordia , joka osoittautuikin koko homman tärkeimmäksi anniksi. Aluksi käytimme kommunikointiin slackkiä ja pidimme etäpalaverit google hangoutsissa mutta totesimme etteivät k.o. softat olleet tarpeeksi joustavia työskentely tavallemme. Tämä johti siihen että aloimme tutkia että mikä softa olisi ilmainen ja sisältäisi kaiken tarvittavan. Minulle ja Allulle aktiivisina pc-pelaajina tuli tietenkin ensimmäisenä mieleen discord. Discord sisältää tekstikanavien lisäksi sisäänrakennetut ääni ja video ominaisuudet jotka tulivat tarpeeseen työskennellessä. On vaan niin helppoa hypätä äänikanavalle juttelemaan tiimin kanssa ajatuksista joita et osaa vielä laittaa tekstiksi tai ideoista jotka ovat vasta kehittymässä. Virtuaalimiittien pitäminenkin onnistui todella helposti. Videon ja äänen lisäksi discordin puheluominaisuuksista löytyy myös ruudunjako joten on helppoa esitellä tiimille tekemisiäsi tai kysyä neuvoa tms. Puheluihin mahtuu maksimissaan yhdeksän käyttäjää kerralla. Tekstikanavilla homma rullasi slackista tutuilla ominaisuuksilla, @-suuntaukset, linkattujen kuvien previewit ja postausten pinnauksilla.
Homman ollessa puolessavälin Tom tuli kuulostelemaan meidän tiimin etenemisestä ja pienen ympäristön esittelyn jälkeen innostui discordin käytöstä työskentely-ympäristönä. Sprintti kakkosen aikaan pääsemmekin koko ryhmänä kokeilemaan miten discord soveltuu hieman isomman organisaation työskentelyyn.
To be continued…

Leave a Reply