Softapankki

Softapankki on kokoelma hyödyllisistä ohjelmista, jotka mahdollistavan Digitalistin työn ajasta ja paikasta riippumattomasti. Olemme keränneet yhteen ilmaisia sovelluksia Digitalistin mahdollisiin työkuviin liittyen.

Median toisto

VLC media player

Alustasta riippumaton avoimen lähdekoodin ohjelmisto median sekä streamin (suoratoiston) toistamiseen. Pystyy mm. purkamaan CSS salattuja DVD levyjä. Soitaa suurimman osan koodekeista ilman lisäosia.

videolan

 

Winamp

Video, musiikki ja radio toisto ohjelma Windows ja iOS-X käyttöjärjestelmille. Ohjelman virallinen kehitys on lopetettu vuonna 2003, mutta suuren suosionsa vuoksi kehitystä on pikkuhiljaa elvytetty.

winamp

 

Median muokkaus

Paint.NET

Ilmainen, alun perin Microsoft paintin tilalle tarkoitettu ohjelma. Myöhemmin Paint.NET on kehittynyt tehokkaaksi kuvankäsittely ohjelmaksi. Tarjolla on myös lisäosia, joilla voi laajentaa ominaisuuksia.

getpaint.net

Gimp

Monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, joka toimii useilla käyttöjärjestelmillä. GIMP pyrkii korvaamaan/vastaamaan Adobe Photoshopin ominaisuuksillaan. Vapaan lähdekoodin ansiosta GIMP on kaikkien ulottuvilla.

gimp

 

Audacity

Alustasta riippumaton ilmainen äänieditori. Tukee tiedostomuotoa .wav, mutta lisäosalla tiedostoja voi myös tallentaa .mp3 muodossa.

audacityteam

 

Ohjelmointi

Eclipse

Opensource kehitysympäristö mm. Java, c/c++, php, android sovelluksille. Eclipseen saa lukuisia eri lisäosia ja sen pohjalta on tehty lukuisia räätälöityjä sovelluskehitysympäristöjä.

eclipse

Arduino ide

Kehitysympäristö arduino piireille. Arduino on avoimeen laitteistoon perustuva mikro-ohjain-/elektroniikka-alusta ja ohjelmointiympäristö. Laitteisto perustuu 8-bittiseen Atmel AVR -mikro-ohjaimeen, jonka pinneihin voi kytkeä erilaisia antureita, moottoreita, LED-valoja ja muita komponentteja. Laitteistoa ohjelmoidaan C++:aan perustuvalla Arduino-ohjelmointikielellä.

arduino

Notepad++

Notepad++ on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva tekstieditori ja lähdekoodieditori Windowsille ja se perustuu vapaaseen Scintilla-komponenttiin.

Editori tukee useiden eri ohjelmointikielien syntaksin korostusta, useiden tekstien yhtäaikaista avaamista välilehtiin, hakua ja korvausta avoinna olevista tiedostoista myös säännöllisillä lausekkeilla.

notepad-plus-plus

Android Studio

Android Studio on Android-käyttöjärjestelmän virallinen ohjelmointiympäristö. Android Studiolla voi emuloida Android-sovelluksia eri laitteilla ja käyttöjärjestelmäversioilla, kehittää sovelluksia Androidin normaaliversiolle, Android Wearille, Android Autolle, Android TV:lle ja Google Glassille.

Android studio

Versionhallinta

Versionhallintasovellus on ryhmätyöskentelyssä käytännössä pakollinen. Versionhallinta on järjestelmä, joka ajan kuluessa tallentaa muutoksia tiedostoon tai joukkoon tiedostoja, jotta voit palata tiettyihin versioihin myöhemmin.

Voit palauttaa tiedoston takaisin edelliseen tilaan, palauttaa koko projektin takaisin edelliseen tilaan, katselmoida ajan kuluessa tehtyjä muutoksia, nähdä kuka viimeksi muokkasi jotain. Mikä tahansa tiedosto voidaan asettaa versiohallittavaksi.

Git

Git on versionhallintaohjelmisto, joka on suunniteltu toimimaan hajautetusti ja mahdollisimman tehokkaasti.

git-scm

Subversion

Subversion on apachen vapaa versiohallintajärjestelmä.

subversion apache